Zbog čega je WordPress najbolja platforma za vaš prvi sajt

Da li ste ikada čuli za WordPress? Kada je u pitanju sajt za mala preduzeća, ono što mnogi vlasnici tih preduzeća ne znaju je da je većina sajtova koji koristi njihova konkurencija izgrađena upravo na ovoj platformi. Da li znate zbog čega je to tako?

Pre svega, WordPress je besplatna platforma dostupna svakom. Međutim, postoji velika razlika između WordPress sajta koji je napravio amater i WordPress sajta iza koga stoji iskusna agencija kao Pixel Media. WordPress se možda lako koristi, ali teže je usavršiti se do te mere da pomoću njega možete napraviti jedinstven i izuzetan sajt.

Više od 30.2% svih sajtova na Internetu koristi upravo ovu platformu. Među njima su i neki od najvećih svetskih brendova poput Microsofta, Facebooka, časopisa Vogue i drugih. Ukoliko vam to nije dovoljno objašnjenje zbog čega je WordPress idealna opcija za vaš sajt, u ovom članku ćemo vam izneti još neke ubedljive razloge.

Šta je WordPress?

Za one koji nemaju predstavu šta je WordPress, on je CMS ili sistem za menadžment sadržaja. U suštini, WordPress je platforma uz pomoć koje možete lako da plasirate svoj sadržaj na Internetu, bez prethodnog znanja o programiranju. Uz pomoć ove platforme možete menjati izgled sajta, takođe bez poznavanja kako funkcioniše kodiranje.

U suštini, WordPress je sličniji programima kao što je Microsoft Word, zbog čega se većina vlasnika i zaposlenih lako snalazi pri radu u njemu. WordPress takođe nudi mnogo dodantih sadržaja koje lako možete iskoristiti da unapredite izgled i funkcionalnost sajta.

Zbog toga što je izuzetno lako dodavati novi sadržaj, i agencije za digitalni marketing i vlasnici preduzeća favorizuju WordPress.

Zbog čega je WordPress najbolja platforma za sajt?

U nastavku članka ćemo vam izneti neke od najubedljivijih razloga da koristite WordPress za svoj prvi sajt.

Besplatan je

WordPress je besplatna platforma i može se instalirati na bilo kom sajtu uz pomoć vaše agencije za digitalni marketing. Pored toga što je besplatan, pa samim tim i povlači cenu izrade sajta niže, slobodni ste da platformu menjate po svom nahođenju. Tako je idealan kako za obične prezentacije kompanije tako i za napredne sajtove za online prodaju.

Nudi dosta tema i slobodu u dizajnu

Zbog same činjenice da WordPress koristi preko 30% sajtova na svetu i isto toliko programera, na raspolaganju vam je mnoštvo tema. Teme su kolekcije fajlova koji zajedno predstavljaju grafički interfejs vašeg sajta.

No, korišćenjem gotovih tema rizikujete da dobijete sajt kakav koristi vaša konkurencija i mnogi drugi širom sveta. Srećom, napredni korisnici WordPress platforme mogu izraditi temu od nule prema vašim uputstvima. To znači da ćete dobiti web sajt koji na jedinstven način predstavlja vašu kompaniju.

Lako se koristi

WordPress je intuitivna platforma koju je vrlo lako koristiti, bilo da ste napredni korisnik na računaru ili potpuni početnik. U početku možda deluje pomalo strašno, zato što nije dizajniran kao neke od aplikacija koje su proste za korišćenje kao što je na primer Deezer. Međutim, jednom kada shvatite da se WordPress vrlo malo razlikuje od programa kao Word, vrlo lako ćete se navići na interfejs i shvatiti da ga je vrlo lako koristiti.

Pomoću njega možete pristupiti bilo kom članku i bilo kojoj strani na vašem sajtu i lako ih izmeniti. Pored toga, vrlo lako možete dodati novi sadržaj kao što su vesti ili blog. Ukoliko vam je potrebna bilo kakva pomoć, možete naći uputstva na sajtu YouTube ili zamoliti vašu agenciju za digitalni marketing da vam pokaže kako se neka opcija koristi.

Vaš sajt lako možete povezati sa drugim alatima kao što su Google Analitika kako biste pratili posete na sajtu, demografiju posetioca i konverzije. Uz pomoć ovih podataka možete izmeniti sajt ili vašu marketinšku strategiju da budu učinkovitiji.

Postoje i druge opcije, odnosno platforme kao što su Wix ili Shopify koje su posebno popularne kod Internet prodavnica. Međtim, za razliku od njih WordPress vam nudi kompletnu kontrolu nad sajtom, dok druge dve platforme ograničavaju pristup samo nužnim opcijama.

Ne morate ni malo poznavati kodiranje

WordPress je dizajniran tako da uopšte ne morate poznavati principe kodiranja ili kako programiranje funkcioniše. WordPress teme se lako primenjuju na samu platformu, pa vam ni u kom trenutku neće biti potrebno da znate kako se kodira.

Iako postoji mnogo tema koje možete kupiti, preporučujemo vam da radite sa agencijom za digitalni marketing kako bi vaš sajt izgledao unikatno. Stručnjaci će izraditi temu po vašim nacrtima i primeniti je na samom sajtu.

WordPress raste sa vama

Ukoliko vaša kompanija poraste ili odlučite da krenete sa Internet prodajom lako možete dodati nove funkcionalnosti na sajt. Neće vam biti potrebno da bilo šta doplaćujete ili kupujete dodatke koji će vam omogućiti da dodate online prodavnicu.

Zbog toga je jedini trošak koji ćete imati prva cena koju dobijete od agencije i godišnje obnavljanje domena i hostinga. S tim u vezi, ukoliko vaš sajt krene da broji mnogo više poseta možda ćete morati da unapredite svoj hosting paket. Međutim, kada je u pitanju WordPress, neće biti potrebne nikakve promene ili doplate osim troškova izrade novih funkicja ili stranica, u zavisnosti od agencije.

WordPress je inovativna platforma

Za razliku od drugih platformi, WordPress je mnogo inovativniji kako bi ostao na samom vrhu tržišta. WordPress radi stvari bolje i drugačije od drugih kako bi porastao, a to znači da će i vaš sajt rasti zajedno sa njim.

Tako je WordPress nedavno dodao novi interfejs pod imenom Gutenberg koji još više olakšava kreiranje novih članaka i stranica korišćenjem blokova. Svaki blok odgovara drugom tipu sadržaja, kao što su slike, tekst, naslovi ili video zapisi. Na kraju, korišćenje Gutenberga izgleda kao slagalica i pruža ljudima koji nemaju mnogo dodira sa računarima mnogo veću kontrolu nad konačnim rezultatom.ž

WordPress je lakši za korišćenje

Vraćamo se na tačku koja je često presudna kod izbora platforme za sajt. Zbog svega što smo naveli jasno je da je WordPress izuzetno lak za korišćenje. To znači da će vlasnici preduzeća lako moći da sami kontrolišu sadržaj i da prave izmene kako im odgovara.

Korišćenje Gutenberga u kombinaciji sa intuitivnom strukturom WordPress platforme znači da ćete vrlo brzo i lako ovladati platfomom i koristiti sajt kako vama odgovara. Iako bolje agencije za digitalni marketing nude kompletnu podršku, ponekad ćete poželeti da neku vest dodate brzo i preteknete konkurenciju. Možda želite da napravite novu stranicu za novootvorenu lokaciju. Uz pomoć WordPressa možete postići baš ono što želite.

Responzivan je

U 2019. godini vaš sajt mora izgledati savršeno bilo da je to na računaru ili mobilnom uređaju. Srećom, WordPress platforma i sajtovi izgrađeni na njoj su responzivni, što znači da se automatski prilagođavaju bilo kom uređaju ili programu za pregled Internet sadržaja.

Ukoliko je sajt pravilno kodiran, prikazivaće se i na računaru i na mobilnom uređaju bez problema, bez gubitka teksta, slika ili elemenata dizajna.

Dozvoljava više korisnika

Još jedna dobra strana ove platforme je što podržava rad više korisnika istovremeno. To znači da možete dodati više članova svog tima koji mogu doprinositi sadržaju na sajtu, bilo da je to pisanje vesti ili dodavanje slika i drugog sadržaja.

Pored toga, možete odrediti ko ima pristup čemu, tako da samo vi imate ključeve svih vrata na vašem sajtu. To će sprečiti potencijalne greške ili pokušaj da neko dođe do osetljivih podataka. Pored toga, kao administrator lako možete izbaciti bivše zaposlene iz tima kako ne bi došlo do zloupotrebe sajta.

Nadamo se da je ovo dovoljno razloga da odaberete WordPress kao platofmu za svoj sajt. Agencija Pixel Media ima dugogodišnje iskustvo sa ovom platformom i rado će vam objasniti kako se koristi i prikazati vam nacrt kako vaš sajt može izgledati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Da li ste spremni da zakoračite u digital?