4 vrste video zapisa koje možete da koristite na društvenim mrežama

Ukoliko želite da osvežite svoju poslovnu stranicu na društvenim mrežama, video zapis je odličan izbor kako biste privukli još pratilaca. U početku vam možda bude teško da odredite koje opcije najbolje funkcionišu za vaše poslovanje. U nastavku teksta pročitajte 4 najboljih opcija za deljenje video sadržaja na društvenim mrežama.

Video uživo (Livestreaming)

Ukoliko imate veliki broj pratilaca, YouTube Live, Facebook live, Instagram Live i drugi kanali gde postoje opcije za strimovanje mogu dosta da vam pomognu da se povežete sa publikom. Dakle, livestreaming vam može dosta pomoći da bolje komunicirate sa svojim pratiocima.

Video prenosi uživo su često najefikasniji za najave nekog novog poizvoda, nekog predstojećeg skupa ili kao prezentacija samog poslovanja. Redovna kratka ažuriranja sa video zapisima mogu konstantno da vam donose nove pratioce dok duži videi mogu da budu odličan način da se više povežete sa pratiocima kroz neka pitanja i razgovore.

Smernice:

Ono što je jako bitno pre livestreaminga je da se dobro pripremite.

 • Testirajte svoj video prenos uživo kako biste bili sigurni da sve funkcionše kako treba.
 • Zvuk i osvetljenje su jako bitni, tako da možete da investirate u neku dobru rasvetu i opremu za snimanje.
 • I naravno, promovišete svoje uživo prenose na društvenim mrežama pre samog prikazivanja uživo.

Tutorijali

Video zapisi sa uputima su veoma privlačni i oni se najčešće dele na društvenim mrežama. Video zapisi ovakvog tipa mogu da se odnose na vaše proizvode ili usluge ili mogu biti neke šire teme koje se odnose na vaše poslovanje.

Tutirijali u video zapisu treba da budu jasni, zabavni i obrazovnog karaktera. Takođe, moraju da budu dovoljno dugi i detaljni kako bi objasnili svaki korak ali ne i previše dugi kako bi zadržali interesovanje ljudi. Potrevno je da date neke osnovne informacije još u prvom minutu, dok celokupan video može da traje i nešto duže s obzirom na temu o kojoj govorite.

Smernice:

 • Pitajte svoje pratilace kakve video zapise bi voleli da pogledaju i šta bi ih najviše interesovalo.
 • Redovno odgovarajte na komentare i odgovarajte na poruke i u toku videostreama.
 • Neka vaši videi budu jasni kako bi svima bilo lakše da vas prate.
 • Ne koristite previše alata ili neke nove tehnike koje vaši pratilaci možda neće razumeti.
 • Na kraju videa dajte jasnu poruku i poziv na akciju.

Pročitajte: Kako da odaberete agenciju za email marketing 

Informativni video zapisi

Informativni video zapisi mogu da pokriju apsolutno svaku temu. Izradite svoju arhivu sadržaja sa video zapisima na različitima relevantima temama za vaše poslovanje. Učinite ih jednostavnim, pronicljivim i informativnim. Kada delite svoj video sadržaj na društvenim mrežama, skoncentrišite se na sadržaj koji bi se delio, nešto što smatrate da je vredno vremena vaših pratilaca.

Dakle, informativni video sadržaji ne treba da budu suvoparni i dosadni. Takođe, vaš sadržaj ne bi trebalo da bude interensatan samo gledaocu, već bi trebalo da izazove u njemu potrebu da ga podeli sa svojim prijateljima. Krenite odatle.

Smernice:

 • Stvorite video zapise sa sadržajem koji odgovara vašem brendu i dajte mu sopstveni pečat.
 • Nemojte stvarati preduge ili previše detaljne video zapise.
 • Analizirajte kakvi video zapisi najbolje prolaze kako biste se informislali za buduće informativne videe.
 • Uložite više vremena, truda i novca u video zapise jer ukoliko uradite dobar posao uloženo će vam se itekako vratiti.
 • Obratite pažnju na to šta ljudi žele na društvenim mrežama.

Pročitajte: 7 razloga zbog kojih je potreban web sajt svakom malom preduzeću

Šta se događa iza scene- video zapisi o vašem poslovanju

Video snimci iza scene su odličan način da vaš tim i vašu kompaniju učine još privlačnijom. Istaknite svakodnevne aktivnosti, procese proizvodnje, vaš radni prostor i atmosferu i tako dalje. Razgovarajte sa zaposlenima ili sa klijentima. Sve ovo će da ti bolju predstavu o tome ko ste i šta radite potencijalnim mušterijama i klijentima.

Ovaj tip videa je dizajniran tako da izgradi poverenje i identitet brenda. Teško je preneti ličnost brenda u tekstualnom obliku pa će vam ovo pružiti da stvorite nešto što će učiniti vaš brend izuzetnim.

Smernice:

 • Razmislite o malim stvarima koje zaposleni rade tokom radnog vremena koje bi bile interensatne potencijalnim klijentima.
 • Iskoristite priliku da ispričate više o vašim proizvodima i uslugama, o vašem brendu i stručnom timu.
 • Uključite klijente i zaposlene u video snimak.

Izgradite temelj jake video kampanje korak po korak. Doslednom izradim kvalitetnih video zapisa možete da dođete do velikog broja pratilaca što će vam donseti brojne korisiti za vaše poslovanje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Da li ste spremni da zakoračite u digital?